Karaktereigenschappen van succesvolle sales mensen

25/07 Karaktereigenschappen van succesvolle sales mensen | Sales Vacatures ✔ Werken als Commercieel Medewerker ♛ - Vacaturesite Twiglers

Je kunt veel leren. Toch, als je in de sales werkt en voldoet aan alle de volgende 10 eigenschappen is dat zeker een toegevoegde waarde. Of misschien zelfs wel een must, wil je succesvol zijn.


 1. Succesvolle sales mensen zijn positief ingesteld
  Ook al gaat alles niet altijd precies zoals gepland. Een salestopper zal niet opgeven en ziet het licht aan het einde van de tunnel.

   

 2. Ze hebben passie
  Passie betekent niet alleen dat je wil gaan voor een mooi salarisstrookje. Echte gepassioneerde sales mensen zijn degenen die werken voor een steeds betere kwaliteit en goede werkrelaties.

   

 3. Ze zijn vindingrijk
  Ze komen met creatieve en out of the box ideeën en zijn oplossingsgericht.

   

 4. Ze zijn empathisch
  Kunnen luisteren is een enorme toegevoegde waarde in de sales. Zeker als je je kunt inleven in de ander en op basis daarvan naar een oplossing zoekt.

   

 5. Ze nemen verantwoordelijkheid voor eigen acties
  Eerlijkheid duurt het langst. Ook als er iets mis gaat, het wordt niet op iemand anders afgeschoven.

   

 6. Ze zijn goed voorbereid
  Weten wat je verkoopt is de basis. Echt goede salesmensen hebben zich serieus verdiept in het product of de dienst. En doordat ze juist al die details weten, hebben ze veel meer kans om de klant te overtuigen.

   

 7. Ze zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends binnen de branche.
  Door natuurlijke interesse blijven ze ook op de hoogte van eventuele ontwikkelingen in de branche en/of de sector.

   

 8. Ze zijn betrokken
  Natuurlijk is dat ook tweezijdig. De succesvolle sales mensen zijn betrokken bij hun organisatie en het product, omdat ze erin geloven! En dat straal je uit.

   

 9. Ze zijn doelgericht
  Deze salestijgers weten wat ze willen en wat ze moeten doen om daar te komen. Ze werken hard om dit te bereiken.

   

 10. Ze zijn op zoek naar goede werkrelaties
  Omgaan met verschillende soorten klanten is geen probleem voor echte sales toppers. Ook de prospect die misschien op dit moment geen interesse hebben in samenwerking, blijven warm. Wellicht kunnen zij in de toekomst iets voor elkaar betekenen.