Waarom senior sales mensen wel prospects moeten blijven benaderen

25/07 Waarom senior sales mensen wel prospects moeten blijven benaderen | Sales Vacatures ✔ Werken als Commercieel Medewerker ♛ - Vacaturesite Twiglers

Als ervaren sales medewerker benader je geen leads. Vooral geen koude leads. Dit wordt in de meeste gevallen gedaan door de juniors. Of door de aparte afdeling outbound sales afdeling. Als de lead binnen is, handelt de senior sales medewerker de hele handel af.
 

Maar ligt in het overhalen van de koude prospects niet vaak de grootste uitdaging? Is het niet het belangrijkst om tijdens die eerste contactmomenten de beste indruk achter te laten? Om de lead op beste manier naar het sales moment te leiden? Volgens mij wel. De prospects - sales cijfers zullen er een stuk mooier uit zien als een senior sales vrouw of man dit gedeelte op zich neemt.


Ervaring en mensenkennis komen immers met de jaren. Een jonge sales hond is ontzettend enthousiast, maar heeft misschien zijn grenzen nog niet goed in de gaten.


Kortom, bemoei je als senior sales medewerkers niet alleen met de binnengehaalde sales. Ga weer eens als die jonge hond op jacht en haal binnen die leads! Het is een leuke afwisseling. Je krijgt er sowieso weer die nieuwe energie van terug!